Thurø Sejlklub

Parkeringsregler for Thurø Sejlklub

Hvorfor parkeringsregler!
Reglerne for vores parkeringsarealer omfatter pladsen på Gambøtvej 17 F og vores areal ved Havnehuset.
Reglerne omfatter ikke offentlige parkeringspladser på området.
Der har gennem længere tid været et betydeligt pres på parkering med de mange aktiviteter, der er i sejlklubben. Det har resulteret i et køb af en matrikel til parkering, og der er behov for et reglement for brugen af parkeringspladserne. Hensigten er, at pladserne skal anvendes til at fremme aktiv sejlads. Da der er lånt et ikke uvæsentligt beløb, ønskes det også finansieret. Dette gøres ved betaling af klubkontingent og køb af parkeringstilladelser.

§1 – Hvem må parkere og hvad koster det

A)
Medlemmer af Thurø Sejlklub kan parkere på vores arealer, hvis man har indbetalt kontingent og købt parkeringstilladelse. Parkeringstilladelsen købes for 1 år ad gangen. Man skal afmelde til parkeringsudvalget hvis man ikke længere ønsker parkeringstilladelsen. Prisen fastsættes til kr. 300,- pr. bil. Det er muligt at parkere flere husstandsbiler på samme tid på områderne, det kræver dog, at man har flere parkeringstilladelser.

B)
Hvis man bor på Gambøtvej, ejer en ejendom på Gambøtvej eller bor til leje på Gambøtvej, er det ikke muligt at købe parkeringstilladelse til vores arealer.
Dog kan man, hvis man er bådejer med plads ved Thurø Sejlklubs broer købe parkeringstilladelse til vores P-pladser.

C)
Handicap parkering
Prisen for en handicapparkeringstilladelse er kr. 150,- for 2024 pr. husstand. Parkeringstilladelsen gælder til både havnearealet og pladsen Gambøtvej 17 F.

§2 – Hvor længe må man parkere

A)
På pladsen Gambøtvej 17 F er der fri parkering, hvis man har en parkeringstilladelse.

Gruspladsen kan bruges til parkering i sejlferier for dem som har behov herfor. Der opfordres dog til at man parkerer hjemme hvis man har mulighed for det.

Det er også muligt at benytte parkeringsarealet ved Thurø Hallen, Rolf Krakes vej 20 B, 5700 Svendborg. I weekender er det også muligt at parkere ved Thurø Børnehaves areal på Gambøtvej. Både ved Thurø hallen og ved Thurø Børnehave gælder de kommunale regler for pladserne.

B)
På arealet ved havnen må man maksimalt parkere 2 timer ad gangen med gyldig parkeringstilladelse. Parkeringsskive er påkrævet. Dog må man fra mandag til fredag parkere fra kl. 16.00 – 22.00 med gyldig parkeringstilladelse.

C)
Handicapparkering på havnearealet.
Der er fast 1 handicapplads på det befæstede areal tættest på vandet.
Derudover er der reserveret 5 handicappladser onsdage i tidsrummet 14-17 på havnearealet.
Der skal være synligt handicapskilt i forruden.

§3 – Hvordan skal man parkere

Der opsættes kort i havnehuset, hvoraf det fremgår, hvordan man holder på pladsen Gambøtvej 17 F. Der er markeret parkeringsbåse på området. Q-Parks skilte informerer om regler for parkering i området.
Der vil også blive opsat et kort i havnehuset over hvilket område der kontrolleres på havnepladsen, der vil ikke være båse på havnepladsen.
Det er ikke tilladt at parkere trailere på p-pladserne på havnearealet eller på pladsen Gambøtvej 17F. Hvis der parkeres Klub-trailere på havnearealet, skal de være parkeret på østsiden af det hvide rør, så der ikke optages p-pladser.

Det er muligt at komme ned med bil og trailer og sætte båd i vandet. Man skal blot køre sin trailer væk igen når man er færdig. Hvis man kortvarigt har brug for at have en trailer på havnen, skal denne stå på østsiden af det hvide rør.

§4 – Administration af parkeringsarealer

A)
Vores parkeringsarealer er underlagt Q-Parks skiltning og kontrolleres af P-vagter fra Q-Park.

B)
I Egely er der monteret en tablet. Denne kan bruges når der er brug for parkeringstilladelser til:

• Sejlmager, mekaniker eller rigger til medlemmers både
• Håndværkere til havnen eller vores huse
• Gæstedommere
• Gæster til fester eller arrangementer i Egely
• Deltagere i events i sejlklubregi

Medlemmer uden parkeringstilladelse må ikke bruge tabletten. Har man brug for at parkere køber man en parkeringstilladelse.

Når man har indtastet reg. nr. og E-mail adresse kan man parkere i 24 Timer på gruspladsen. På havnepladsen gælder tilladelsen også, men der skal anvisningerne på tavlerne følges.

Finder der misbrug sted af klubbens medlemmer på tabletten, betragtes det som at man køber en parkeringstilladelse gældende for et år og man vil modtage en opkrævning på kr. 300,-.

C)
Udstedte parkeringsafgifter fra Q-Park er alene et mellemværende mellem bilejer og Q-park.

§5 – Køb af parkeringstilladelse

Parkeringstilladelse bestilles via parkeringsudvalget (parkeringsudvalg@thuroesejlklub.dk) i sejlklubben. Denne sender medlemmets E-mailadresse til Q-Park. Medlemmet modtager herefter en mail fra Q-Park med personligt login, og man går ind og registrerer bilens reg. nr. hos Q-Park. Skifter man bil, er medlemmet selv ansvarlig for at rette reg. nr. hos Q-Park. Tilrettelser kan ske både via Q-Parks hjemmeside og Q-Parks app.

§6 – Undtagelse for kontrol

A)
Pladsen på havnearealet er undtaget for kontrol i perioden 1. oktober – 1. maj når der er vinteropbevaring af både på pladsen.

B)
Det skal altid tilstræbes at tabletten bruges til parkeringstilladelser til gæster.

Undtagelsesvis kan der søges om parkeringsfritagelse til arrangementer. Da
kontaktes Q-Park senest 8 dage inden eventen, med anmodning om fritagelse for kontrol i de dage hvor eventen finder sted. Kontakten sker via klubbens parkeringsudvalg. Det er alene klubbens parkeringsudvalg der har kontakten til Q-park.

§7 – Jeg har ikke længere brug for parkering ved Thurø Sejlklub

a)
Ved udmeldelse slettes ens parkeringstilladelse automatisk. Betalt kontingent for Parkeringstilladelse betales ikke tilbage for det indeværende år

B)
Ønsker man ikke længere sin parkeringstilladelse gives der besked til kasseren@thuroesejlklub.dk

24.09.2024/parkeringsudvalget