Sejlerskole i Thurø Sejlklub

Sejlerskolen henvender sig til personer over 18 år, der ønsker at lære at sejle og manøvrere en sejlbåd.

Man behøver ingen forkundskaber for at kunne begynde på kurset. Sejlerskolen er også for sejlere med lidt eller nogen erfaring, der ønsker at få noget mere rutine og sikkerhed i at håndtere en sejlbåd under alle forhold og i alle situationer. Kurset strækker sig over to sæsoner, består af såvel teoretisk som praktisk undervisning. Dog primært praktisk sejladsundervisning på vandet.

Kurset giver ikke i sig selv duelighedsbevis. Det skal deltagerne selv tage i aftenskole regi.

Som basis for undervisningen bruges Dansk Sejlunions undervisningsmateriale om praktisk uddannelse i sejlads med sejlbåd.

Undervisningen omfatter blandt andet:
Sejlerudtryk

Afgang fra anløb af havn, pæl eller bro.

Sejlads under forskellige vejrforhold.

Vendinger, over stag og kovending.

Redningsøvelser.

Trimning af sejl.

Ankring.

Fortøjning.

Kompassejlads.

Langturssejlads (Heldagssejlads)

Natsejlads.

Elementære søfartsregler.

Grundlæggende navigation.

Brug af søkort, stedbestemmelse.

Farvandsafmærkning.

Orientering i ”Sikkerhed til søs”, ”Sejl og trim”, ”Førstehjælp til søs”

Hvad koster det at deltage:
Medlemskab af Thurø Sejlklub er obligatorisk årligt kr. 550,-

Undervisning inkl. undervisningsmateriale for sæson 2017 kr. 900,- pr. person

Undervisning inkl. undervisningsmateriale for sæson 2018 kr. 900,- pr. person

Gebyr for aflæggelse af den praktiske del af duelighedsprøven i klubbens sejlbåd kr. 250,- pr. person

Bådene:
Sejlerskolen råder for nuværende over 1 stk. Int. 806, 4 stk. Solinger og  2 stk. J-70 både som noget helt nyt. Endvidere er der mulighed for anvendelse af et par privatejede både, når ejeren er til stede på båden.

Sejlerskolens formål og omfang:
Målet med kurset i praktisk sejlads med sejlbåd er, først og fremmest at øge sikkerheden, trygheden og glæden ved at sejle for de der ønsker at færdes på vandet i deres fritid. Derudover at bibringe eleverne en praktisk viden om det at være ombord i en sejlbåd og at kunne håndtere denne under alle forhold. Endvidere at kunne afslutte kurset med den praktiske prøve til duelighedsbevis, hvis dette måtte ønskes.

Dette opnås ved, at der sejles 2 – 3 timer om ugen i månederne maj, juni, august og september.

Sejladserne foregår om tirsdagen fra kl. 18:45 til ca. 21:15.

For at kunne erhverve duelighedsbevis i sejlbåd skal man foruden den praktiske prøve bestå en teoretiske prøve i navigation. Dette må eleverne selv klare på aftenskole om vinteren mellem 1. og 2. år.

På denne måde kan man have det endelige duelighedsbevis efter 2. sejlsæsoner.

Orienteringsmøde:
Der afholdes orienteringsmøde om Sejler Skolen den 4. april kl. 19:00 i Thurø Sejlklubs klubhus Egely. På mødet vil aktivitetsplanerne for sæson  2017 blive gennemgået og der vil være mulighed for at se det undervisningsmateriale der anvendes i kurset.

Der vil endvidere være mulighed for at stille spørgsmål og have dialog om forskellige temaer i relation til kursets.

Der vil også være mulighed for endelig tilmelding til deltagelse i Sejler Skolen.

Selve træningssejladserne starter tirsdag den 2. maj og fortsætter til den 20. juni.

Der holdes sommerferie pause uge 26 til uge 32.

Vi starter op igen efter ferien tirsdag den 8. august og afslutter tirsdag den 5. september.

Sådan bliver du tilmeldt:
Tilmelding til: Steen Andersen på telefon 62207501 mobil 25232010

e-mail: steenandersen@thuromail.dk