Thurø Sejlklub

Sejler du også rundt uden certifikat til din VHF – DSC?

Nu hvor vinteren er over os, og sejlere må nøjes med indendørsaktiviteter, så er det tiden at opgradere sin viden og bliver klogere. Hvis du ikke har et VHF-bevis eller har et gammelt VHF-bevis fra før der kom DSC, så kan jeg anbefale et smart og moderne radiokursus, som lærer dig det hele på en sjov og anderledes måde.

vhf-dsc

Kurset er et e-learnings-kursus, der er lavet af mig og mine kollegaer, som er professionelle undervisere på Marstal Navigationsskole, i samarbejde med Dansk Sejlunion. Du lærer det hele på en computerskærm, men du skal ikke nøjes med at læse i en bog; der er mange billeder og film og en stemme, som fortæller det hele. Der er mange opgaver og spørgsmål undervejs, så du hele tiden kan følge med i, om du får lært det rigtige.

Der kræves ingen forudgående viden, og man behøver ikke være superbruger af en computer for at kunne følge kurset. Det er nemt at bruge og forklarer sig selv. Når du er kommet igennem hele pensum i kurset, så kan du teste dig selv ved mange prøvespørgsmål, som ligner de spørgsmål, der stilles til de rigtige officielle prøver, som Søfartsstyrelsen afholder. Kurset dækker kravene til SRC. SRC står for short range certificate, som tidligere hed et VHF-certifikat.

Kurset købes på Dansk Sejlunions hjemmeside, hvor du får et login til en hjemmeside, og så har du online adgang i to måneder. Kurset kan gennemføres på 8-16 timer, afhængig af hvor meget du ved i forvejen, hvor hurtigt du lærer og hvor grundigt du øver, men du bestemmer selv, hvornår du vil læse og lære, og hvor mange gange du vil logge på og lære eller øve til prøven.

Du er altså ikke afhængig af at skulle hen på en skole og høre på en underviser; du kan sidde derhjemme. Hvis flere har købt kurset kan de naturligvis også mødes et sted, fx i Egely med deres bærbare PC’er og så lære det sammen.

Kurset koster 800 kr. og kan købes på http://www.sejlershoppen.dk/

 

Prøven er ikke en del af kurset. Den skal du tage et sted, hvor de afholdes. Det kan fx være på SIMAC i Svendborg. Du skal selv tilmelde dig prøven og det foregår på Søfartsstyrelsens hjemmeside: www.fritidssejler.dk hvor du også kan finde information om prøven.

Jeg har hørt, at næste prøve bliver sidst i april i SIMAC, så der er god tid til at øve og lære det hele.

 

Venlig hilsen
Mette Hundahl

Print Friendly, PDF & Email