Se billederne her.

Thurø – Bagenkop 2019

Pinseturen var planlagt til, at vi skulle mødes i Marstal fredag 7/6, men grundet en grumset vejrmelding blev det besluttet, at vi skulle sejle direkte til Bagenkop Havn.

Her mødtes vi så i løbet af dagen i flot vejr. Der var mønstret 12 både med en besætning på i alt 25 hvoraf 24 voksne og 1 barn, 4 hunde så det var flot!

Fredag aften blev der tændt op i grillen på den fine store grillplads, så det blev en livlig aften.

Lørdag morgen 8/6 kl. 09.33: Sharp mødtes vi til fælles morgensang med efterfølgende øl/vand og Rigabalsam. Her blev der sendt en venlig tanke til Riga i Letland og til Tallin som betyder (Danskeby).

Trods hård blæst blev der ordret flagning over top, da det jo trods alt var pinselørdag. Efterfølgende var der fri til kl. 14.03: Til Skippermøde med øl/vand mv.

Kl. 14.30: Museumsbesøg i ”Fiskernes Hus” ved Steffen Rasmussen som foredragsholder. Det var meget interessant med mange spændende effekter fra den blomstrende til den dalende fiskertid.

Museet drives på frivillig basis. Der er også en skibssimulator, som var startet op. Jasmin fra SY Adeline skulle styre en Trawler i havn i Bagenkop. Det gik nogenlunde, men hun var tæt på at vædre styrbords havnemole ved indsejlingen. Vi tilskuere var ved at blive søsyge, da simulatoren er meget autentisk med søgang, regnvejr og storm.

Efter en spændende gennemgang var der frit slag til afslapning. Fælles badning ved den skønne sandstrand på W-siden af havnen. Gitte fra SY Jawig mente der nok var isklumper i vandet, så hun sprang over. Måske som Gitte sagde, måske iiii morgen, og hvis hun så kom i vandet, skulle hun i hvert fald have en stor isvaffel med guf.

Kl. 18: var der dømt Festaften i havnehuset med buffet leveret fra restaurant Havneblik. Det blev en utrolig hyggelig aften med sang, megen snak og en lille konkurrence:
Her havde man fundet på at vi ved hvert bord skulle lave en lille sjov konstruktion af et tårn udført af meget tynde makaroni. Det var meget svært, så der kom vores ingeniør evner på prøve! (Meget sjovt)!

Søndag morgen den 9/6 Kl.09.33: Skippermøde med øl/vand og en lille en.

Kl. 09.30: Guide tur i Bagenkop, som foregik på toppen af havnetårnet ved Henning Egemose tidligere fiskeskipper gennem mange år. Henning Egemose holdt en lang og spændende beretning om Bagenkops historie helt tilbage til 1600 tallet og frem til nutiden, med mange spændende anekdoter fra tiden også under stavnsbåndets tid, og da svenskerne havde okkuperet Langeland med alt det onde de kom med. Henning kunne huske mange datoer og hændelser, meget interessant og flot fortalt til trods for ad det blæste en ”Pivert” så det var svært at hør hvad han sagde!

Efter denne oplevelse var der frit slav til at udforske Bagenkop og omegn, nogle gik ud på landet mod Gulstav, nogle gik til Langelandsfortet og andre ud til de vilde heste, vejret var varmt og smukt.

Ca. 13.03: Frokost i havnehuset med tilhørende øl/vand og en snaps!

Efter endt frokost var der dømt store badedag for frivillige, så nu var det spændende om Gitte på SY Jawig fik fortjent en stor is med guf. Og minsandten bestod Gitte prøven og alle fik en dejlig stor isvaffel med guf.

KL.18.00: Grillen tændes og fælles spisning indtages med div alkoholiske drikke, derefter almindelig hygge (Dansk ord for afslappet kedsomhed) i de forskellige både.

Mandag 10/6 09.33: Skippermøde med øl/vand og sang og officielle afslutning på pinseturen med kurs sat Gambøt Thurø i frisk NØ vind.

På det afsluttende skippermøde blev der diskuteret om pinseturen nu var en død sild, eller den skulle fortsætte. Der blev meget stille i forsamlingen, de hvide lommetørklæder kom frem, men alle var enige om at pinseturen i TSK, som er så gammel en tradition skal fortsætte, men måske på en lidt anden måde lidt mere uformelt

Det skal kraftigt gøres opmærksom på, at det er en fælles tur for alle medlemmer af TSK unge som gamle, og de er velkommen til at tage gæster med.

Næste års pinsetur blev fastsat til Dyvig den 30/5 2020, hvor vi mødes i højt humør. Alle medbringer selv mad og drikke.

Med sejlerhilsen Pinseturens gruppe 2019.