Thurø Sejlklubs kurser for sæson 2018.

Thurø Sejlklubs Sejlerskole afholder en række kurser og et enkelt fordrag her i foråret.

I februar måned sker der følgende:

3. februar:  Kursus i meteorologi. (FTLF og TSK)
Kurset er fuldt booket og der er lukket for tilgang.

20. februar:  Kursus i sejl og trim med North sails.
Der er stadig ledige pladser og alle er velkomne også fra de andre sejlklubber.

24 februar:  Kursus i Motor og teknik i sejlbåde.
Der er stadig ledige pladser og alle er velkomne også fra de andre sejlklubber.

28. februar og 7. marts:  Kursus i tovværk og brugen af tovværk.
Kurset er enkeltkurser og man lærer at splejse treslået og dynema tovværk og takle.

Kurserne henvender sig til alle sejlere, både tursejlere og kapsejlere.
Det er ikke en forudsætning, at man deltager i sejlerskolen for at deltage i kurset.
Det vil være nødvendigt at tilmelde sig de enkelte kurser, af hensyn til planlægningen af kursus, endvidere er det begrænset, hvor mange det er hensigtsmæssigt at have i lokalet, hvis alle skal have udbytte af kurset.

Til almindelige aftenarrangementer serveres en øl/sodavand, kaffe/te og kage i kursusprisen.

Sejl og Trim:

Tirsdag 20. februar 2018 kl. 19:00 – 21:00                                                    Pris:  kr. 75.-

Der bliver serveret kaffe/the og kage samt øl /vand

North Sails kommer og fortæller om de nye typer sejl til både tur og kapsejlere og hvordan man anvender og trimmer sejlene og riggen.
Udviklingen af sejl og sejltyper er betydelig men trimmet skal passe til nye typer sejl. Trim og sejl på den rigtige måde giver god, behagelig og hurtig sejlads.
Alle inviteres til en god og hyggelig aften med Kristian og Christian fra North Sails som fortæller om trim og sejl.
Der er 45 pladser og det hedder først til mølle. Sejlere fra de andre sundklubber og aftenkapsejladser bliver også inviteret.

Max 45 deltagere efter føret til mølle princippet.

Vælg betaling, kr. 75.- :
Fynske Bank konto: 0813-8130467300MobilePay: tlfnr. 65542 - HUSK navn i meddelelsen
.

Motor og teknik i sejlbåde:

Lørdag 24. februar 2018 kl 13:00 til 17:00                                               Pris:   kr. 75.-

Der bliver serveret kaffe/the og kage samt øl /vand

Just Frederiksen fortæller om dieselmotoren, dens virkemåde, fejlfinding, og vedligehold.
Han gennemgår også el-teknikken bag ved. Just gennemgår de ting, man skal være opmærksom på ved en dieselmotor på en sejlbåd. Det er godt at vide, hvad man skal gøre, hvis motoren begynder at giver uvante lyde eller opføre sig anderledes end normalt. Det drejer sig kun om indenbords dieselmotorer.

.

Brug det rigtige TOVVÆRK til de rigtige opgaver:

Onsdag 28. februar 2018 kl. 18:30 – 21:30  &  onsdag 7. marts 2018 kl. 18:30 – 21:30                           Pris:   kr. 75.-

Der bliver serveret kaffe/the og kage samt øl /vand

Lars og Jakob Christoffersen fører os gennem en aften med tovværk.
Tovværk er ikke bare tovværk i dag. Lars og Jacob fortæller om de enkelte typer af tovværk og deres anvendelse. Herefter bruger vi et par timer på at splejse (eller lære at splejse) i treslået tovværk og i dynema type (flettet) tovværk, og sidst men ikke mindst at lægge ordentlige taklinger både syede og håndlagte taklinger.

Max 15 deltagere pr. kursus.

Vælg dato:
3. februar 201924. februar 2019

.

Kapsejladsregler på en anden måde:

Onsdag 14. marts 2018 kl. 19:00 – 21:00  og torsdag 22. marts 2018 kl. 19:00 – 21:00                      Pris:  kr. 75.-

Der bliver serveret kaffe/the og kage samt øl /vand

Vi har lavet en lille konkurrence i regelkendskab og får forhåbentlig lidt mere kapsejladsregelforståelse ud af en god og fornøjelig aften. Thomas Buch og Henrik Buchwald vil efter selve konkurrencen komme nærmere ind på de aktuelle regler.
Kom og prøv en ny måde at lege med kapsejladsreglerne.
Du skal medbringe en Smartphone.

Foredrag om Verden i Farver med Leo Schmidt
FTLF og TSK

Lørdag 7. april 2018 kl. 13- ca.17                                                                    Pris:  kr. 75.-
Da vi kastede fortøjningerne og sejlede ud af hjemhavnen i Bogense for at tage på langtur, var der naturligvis lagt planer. Vi ville sejle i Middelhavet. Hvad vi imidlertid ikke vidste, det var, at vi havde åbnet porten til verden på en helt særlig måde, som sejlere kan gøre det.
I 2015 og 2016 har sejladserne kreeret et overflødighedshorn af oplevelser på Atlanterhavsøerne, på de lange spændende oceansejladser og i det meget farverige Caribien.
I foredraget ”Verden er i farver”, deler vi vores oplevelser med andre og fortæller samtidig om vores tanker, følelser og handlinger, efterhånden som det at sejle og leve kryber længere og længere ind under huden.
Foredraget tager udgangspunkt i bogen FRIHED.
Frihed skal man ikke have.
Frihed skal man tage, for friheden er der altid. www.nord-stjernen.dk