Nyhedsbrev fra bestyrelsen

img_0216
Vi vil meget gerne fortælle hvad der arbejdes med i bestyrelsen her i den mørke tid.

Qva Svendborg kommune er Team Danmark kommune og Thurø sejlsklub er en af de prioriterede klubber i Svendborg kommune rent sportsligt, fik vi først på året 2016 tilbud om at gennemgå et klubudviklingsforløb sammen med Henning Hansen fra Sporthouse. Se mere her www.sporthouse.dk

Vi er nu i fuld gang med en møderække bestående af 6 møder ialt, med en varighed på 5 timer hver gang.

Vi er alle meget begejstrede for forløbet. Det er spændende og meget givende. Vi er overbeviste om at vi får nogle fantastiske værktøjer til fortsat at udvikle vores fælles klub i fremtiden. Henning Hansen fra Sporthouse er megetinspirerende og hjælper os med at få tingene styret på plads undervejs i forløbet. Vi har længe drøftet, at vi skulle have udarbejdet politikker og strategier. Den har været svær at få hul på, men nu er vi kommet rigtig godt i gang og allerede sidst i februar er vi færdige med forløbet i denne omgang.

Vi startede med en analyse af vores sejlklub kaldet “mønsterklubananalyse”. Den har skabt et overblik over hvad vi er gode til. Men selvfølgelig også et overblik over hvor vi kan udvikle os og blive bedre.

Næste møde brugte vi til at arbejde med udviklingsplan for klubben, når den er helt færdig (det er den først til sidst i forløbet), bliver det super værktøj til at styre efter. I vil selvfølgelig høre nærmere om planen.

På møde 3 blev alle medlemmer i bestyrelsen via Belbins teamroller “scoret” så vi ved hvor vores kompetancer ligger, det giver naturligvis også en afklaring af hvor vi mangler kompetancer. Vi arbejdede samme aften med kommissorier for bestyrelse og udvalg.  Desuden arbejdes der med funktionsfordelingsanalyse, som beskriver hvilke opgaver bestyrelsesmedlemmerne har og hvor lang tid de bruger på dem. Dette kan med stor fordel også laves i alle udvalg.

På møde 4 som er i januar skal der arbejdes med udarbejdelse af politikker for klubben og sportslige strategier.

På møde 5 skal der udarbejdes kommunikationsstrategi samt rekrutterings og fastholdelsesstrategi.

Sjette og sidste møde bliver afrunding og færdiggørelse af udviklingsplan.

Efter et år bliver der et opfølgende møde med Sporthouse igen.

Vi glæder os til at fortælle mere om forløbet og ikke mindst til at komme i gang med at arbejde med tingene i praksis – til glæde og gavn for os alle.

Rigtig glædelig jul fra os alle i Bestyrelsen

Ib, Lars, Steen, Jesper, Bjerne, Jørgen og Mette