Beretning fra Pinsetur 2016

Se alle billederne i bunden af indlægget.

Torsdag den 12. maj klokken 16.00 var der i havnehuset udlevering af program og betaling for pinseturen.

Fredag var der fri afsejling mod Ærøskøbing og det blev hurtigt klart at Thurø Sejlklub er blevet Cittaslow certificeret, det gik stille og roligt, men vi nåede dog derover og der var reserveret plads til os alle ved bro 4.

IMG_1252

Klokken 18.00 var grillen klar oppe i grilskuret og der blev grillet, spist og hygget til langt ud på aftenen. Omkring midnat var der dog ro rundt omkring – der ventede os jo en længere sørejse dagen efter.

Lørdag morgen var der morgensamling kl. 9.32 med servering af medicin, ingen øl, og morgensang. Derefter afsejling mod Rudkøbing i fin vind, dog lidt koldt. For de flestes vedkommende kun med forsejl, vi er jo Cittaslow. I Rudkøbing var broen oppe, så vi kom helt ind i Skudehavnen, dejligt.

IMG_1260

Klokken 17.30 var der dækket festligt op i klubhuset og Slagterpigerne havde leveret noget dejligt mad, så vi gik i gang med vores yndlingsbeskæftigelse – spise og drikke – meget hyggeligt. Efter spisningen blev der lidt stille da Lars tog fællesturtrofæet frem og kikkede søgende rundt i lokalet for at se om nogen sad med hånden oppe for at få det. Det lykkedes ham ikke at få øjenkontakt med nogen, så udvalget besluttede at det var på tide at trofæet kom tilbage til Lotte. Vi vil gøre vores bedste for at leve op til tilliden.

IMG_1312

Vi var åbenbart lidt trætte oven på den lange sørejse, for allerede godt midnat var der ro.

Søndag var der morgensamling klokken 9.32 med samme menu` som i Ærøskøbing. Klokken 10.45 var der fælles afgang mod den gamle rutebilstation, på vejen derop så vi en bil der havde forsøgt at køre igennem et fiskehus, det lykkedes ikke og bilen blev senere hentet af Falck.

Ved rutebilstationen ventede guiden Ulla på os. Hun viste os rundt i Rudkøbing i næsten 2 timer og fortalte om og viste os steder vi aldrig havde set før. Vi hørte også om Rudkøbings berømte mænd, Ørsted, Mads Lange og flere andre. Vi så nogle mægtige købmandsgårde og fik fortalt deres historie. Vi hørte om Langelands jernbane, som dog kun var på den sydlige del af øen, da godsejeren nordpå ikke ville have skinner på sin jord. Vi hørte om Rudkøbings storhedstid som havneby og meget mere, det var meget interressant og guiden var meget velforberedt og dygtig til at fortælle, selvom hun kun havde boet på øen i 11 år og var kommet fra København.

IMG_1328

Efter byvandringen var der dækket op til frokost med alt hvad der hører sig til, og vi var meget sultne oven på den lange gåtur. Efter frokosten blev der fløjet med de med besvær fremstillede papirflyvere og der blev kåret en vinder, ????

IMG_1339

Derefter var der almindelig hygge rundt i bådene, men der er ikke langt mellem måltiderne, så klokken 18.00 blev grillen med meget besvær tændt op, det blæste meget. Under spisningen var stemningen ligesom lidt mere løssluppen end aftenen før, måske fordi vi havde lært hinanden lidt bedre at kende, jeg ved det ikke. Senere på aftenen var der pludselig musik, så vi nåede også at få danset lidt.

Efterhånden skrumpede selskabet dog lidt, men dagen efter viste det sig at der havde været en hård kerne som åbenbart havde nogle sjatter de ikke gad bære ombord igen, så klokken var blevet 04.30 inden de kom til køjs, de sagde også dagen efter at de var blevet klogere og klogere men kunne ikke rigtigt huske på hvad!!

Mandag var der morgensamling klokken 10.32, hvor vi takkede arrangørerne for at have tilrettelagt årets pinsetur.

Derefter sejlede de fleste hjemad trods kraftig vind fra vest 12-15 m/s. Vi på Lotte havde haft havnens roligste plads helt inde i hjørnet ved hotellet, nu havde vi så problemet med at komme ud, da vinden pressede os ind mod kajen. Havde Bjarne ikke været så stærk at han kunne dreje stævnen op i vinden, havde vi sikkert ligget der endnu. Da vi først kom ud havde vi en fin tur hjem.

Vi var 11 både af sted med 23 voksne og 2 børn og vi hyggede os selvom jeg syntes der var lidt koldt ind imellem.

Tak til Karen og Lars, Helle og Peter, Bodil og Jan. Vi håber på lidt flere deltagere næste år og lover på forhånd lidt varmere vejr.

Med sejlerhilsen

Margit og Jens Erik