“Pigesejlerne” – Thurø Sejlklub.

SONY DSC

I 1983 blev ”Pigesejlerafdelingen” stiftet i Thurø sejlklub. Det betyder, at vi kunne fejre 25 års jubilæum i 2008. Dengang i 1983 gav det megen røre i klubben, at ”Hyænerne” ville ud at sejle selv.
Uden mænd ombord – hvad var nu det for en tosset ide. Siden er det dog blevet et stort aktiv for klubben og enkelte mænd er tilladt, idet nogle velvilligt stiller deres båd til rådighed, og selvfølgelig er med ombord og lærer fra sig.
Men det er kvindernes aften og det er dejligt med masser af friske sejlere, der går op i sejladsen, samtidig med at der også er plads til nye, som skal lære, og tid til socialt samvær og hygge.

Thurøs pigeafdeling er en af de største (hvis ikke den største) pigeafdeling i landet. De sidste mange år har vi været omkring 60-80 aktive sejlere, der onsdag efter onsdag nyder at have bådene for os selv. Mange har været med næsten helt fra starten. Vi forsøger at lave et alsidigt program, der både rummer læringssafterne og kapsejlads.

Vi er ca. 14 både på vandet hver onsdag. De fleste af disse både er vores egne med kvindelige skippere, enkelte har en mand med ombord, men også klubbens 4 Solinger – og fra 2007 også en 806’er – er i brug hver gang.

Thurø Sejlklub har nogle fantastiske omgivelser og skønne klubhuse. Det kan simpelthen ikke være bedre end at være pigesejler her.
Efter sejladsen nyder vi det sociale samvær – enten på pladsen ved vandet, hvis vejret er godt eller i klubhuset.

Alle kvinder der har lyst til at sejle Pigesejlads er velkomne!
Vi sejler hver onsdag aften.

SONY DSC

Logo_med_tekst