Resultat øhavet Rundt 2021 både uden målerbrev

Resultat øhavet Rundt 2021 DH både

Resultat øhavet Rundt 2021 flerskrogsbåde

Årets 50 års jubilæumssejlads er vel overstået.

Fredag blev en herlig fest afholdt, som for nogens vedkommende varede til godt og vel over midnat.
Lørdag var vejrudsigten desværre skredet lidt hen af ugen, så vi var ikke helt fri for regn.
Men generelt var det ikke regnen som prægede dagen, men solen var desværre ret sparsom.
Vinden var på nogle vejrudsigter lovet fra nord til nordvest, hvorfor dommerkomiteen valgte at sende feltet bagbord rundt. Dette for at undgå kryds igennem mørkedybet.
Vinden holdt sig dog mere i nordøst, hvilket bevirkede at spilerne blev ret flittigt brugt, både på læns og mere skærende kurser.
Og fra Strynø og helt hjem til Thurø blev det et forholdsvist hårdt kryds, hvor vinden friskede til omkring 10 m/sek. Nogle talte endda om målinger på 13-14 m/sek. Sammen med kraftig medstrøm igennem Langelandsbæltet, gav det en til tider udfordrende strømsø.

Ud af 58 tilmeldte både, mødte 50 til start og 46 både gennemførte sejladsen.
Der var deltagere helt fra Vallensbæk og Sønderborg og som sædvanlig god opbakning fra Kerteminde, Nyborg, Korsør, Skælskør, Faldsled, Lundeborg og Oure samt stort set alle de Sydfynske klubber.

Første båd Trimaranen – Black Marlin fra Ballen var i mål allerede efter 4 timer og 14 minutter, så dommerne fik vist ikke Deres eftermiddagssøvn! Dette gav en præmie som en kasse øl sponsoreret af Peter Hübner.
Hurtigste sejltid blandt kølbåde var X-37 – Toxic fra Sønderborg som fik en vandrepokal.
Bedste Double handed båd blev BB10 – Nordlys fra Troense som fik en sejlerkikkert sponsoreret af PS-Gnisten Marine Shop.
Sidste kølbåd i mål blev godt kæmpet Triss Norlin – Sidara fra Thurø som brugte 9 timer og 16 minutter på en dejlig tur. De fik noget mere for pengene end trimaranerne og samtidig en håndmixer fra Bakkegård – Thurø El-service.
Hurtigste præmietid blandt DH både, og dermed overalt vinder blev Albin Express – Alberte, hvilket gav en sejlerkikkert sponsoreret af Havnens Fiskeriartikler.
Hurtigst sejltid bland Thurøbåde blev X-40 – Our Dream som fik en vandrepokal.
Sidste flerskrogsbåd i mål fik også en præmie og det blev Trimaran – Flexodus som fik topnøglesæt fra PS-Gnisten Marine Shop.
Der ud over var der lodtrækning om mange flotte præmier sponsoreret af PS-Gnisten Marine Shop.

Præmieuddelingen sluttede omkring kl. 20, og hvor nogen valgte at hygge sig på terrassen, sejlede og kørte andre hjem godt trætte af en dejlig dag på vandet.

Stor tak til alle som fik årets Øhavet Rundt til at fungere, det være sig dommerteamet, pigesejlerne, seniorafdelingen, bestyrelsen, juniorafd. og kapsejladsudvalget.
På Thurø løfter vi i flok. Thurø Sejlklub – livskvalitet gennem fællesskab.

Og I kan alle glæde Jer til næste års Øhavet Rundt, som afholdes i weekenden den 26. og 27. august 2022.